Categorie: "Thee & Trends"

THEE & TRENDS Drink hierom je witte thee echt koud bij griep en/ of een verkoudheid

Als het koud winterweer is dan is een kop, glas of een mok warme thee voor veel mensen een echte traktatie. Als je last hebt van een griepje en/ of een verkoudheid, kun je toch echt beter kiezen voor het drinken van koude thee van witte theebladeren. Lees in deze blogpost waarom dat zo is.

Mits je de koude thee op de juiste wijze zet. Waarom hiervoor kiezen bij griep en/ of een verkoudheid?  Koude thee bevat namelijk veel meer antioxidanten dan hete thee.

Deze foodtrend komt uit Taiwan. Bij het maken van koude thee worden de theeblaadjes minimaal vier uur getrokken in koud water voor een extra boost aan heilzame bestanddelen.

Kies hierom écht voor witte theebladeren bij het maken van koude thee.

Bij het zetten van koude thee kun je het beste kiezen voor witte thee, want die bevat naar verluidt van alle soorten thee de meeste ECG polyfenolen en deze stoffen geven je immuunsysteem een enorme boost.

Zo maak je koude thee van witte theebladeren.

Vermeng 2 tot 3 eetlepels witte theeblaadjes met 100 ml water. Laat deze substantie 4 tot 10 uur trekken en serveer tot slot je koude thee met een beetje ijs.

——————————————————————————————

Creatieve TEKSTSCHRIJVER of Professionele BLOGGER nodig? www.dibebo.nl

DIRK BOSMAN  038-4525545/ [email protected]

——————————————————————————————-

THEE & TRENDS Tip: Zet en drink thuis ook eens heerlijke en gezonde verse muntthee

Beeld: http://www.mobypicture.com/user/Kyonne/view/5672961

In de horeca is verse muntthee erg trendy, maar vaak ook redelijk aan de prijs. Het goede nieuws is dat je thuis ook zelf heel makkelijk verse muntthee kunt zetten. Hoe je dat doet, lees je onder meer in deze blogpost.